Kevin.Stickens-243×300-1

Flexpoint lanceert Aldi-formule voor verloning werknemers

Uitzend- en dienstenchequebedrijf Flexpoint, met hoofdkantoor in Zonhoven, introduceert via een nieuwe dochteronderneming Easymatch het concept van payrolling in ons land. "Payrolling is de goedkoopste manier om helemaal legaal tijdelijke mensen te verlonen," zegt Kevin Stickens, die Easymatch coördineert.
"In Nederland is dit discountsysteem heel populair, hier nog relatief onbekend. Het is een vorm van uitzendarbeid waarbij het bedrijf of organisatie zelf de werknemer aanbrengt en dus geen uitzendkantoor nodig is om de werving en selectie te doen. Het payrolling-bureau treedt daarbij op als werkgever (zijn payroll), en zorgt voor de volledige administratieve afhandeling, zoals patronale bijdragen, loonbriefjes, vakantiegeld, eindejaarspremie, verzekeringen, maaltijdcheques, enzovoort."

Easymatch heeft berekend dat deze manier van werken het bedrijf heel wat kosten kan besparen. "Het is in ieder geval goedkoper dan iemand aan te werven met een vast contract van bepaalde duur of beroep te doen op de klassieke uitzendkantoren," zegt Kevin Stickens nog. "Voor een bediende betaal je via payrolling gemiddeld het uurloon x1,64, terwijl dat via interim x2 is en in vast dienstverband x2,5."

Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat het bedrijf zelf de werknemer vindt. "Hoe vaak gebeurt het niet dat werknemers zichzelf spontaan komen aanmelden? Of dat een onderneming zelf via Facebook of andere wervingskanalen het personeel makkelijk kan vinden? We zien bijvoorbeeld vaak dat hostessen, obers of security-mensen via die weg gecontacteerd worden voor een korstondige opdracht. En uiteraard gebeurt het ook regelmatig dat andere werknemers, familie of vrienden mensen kennen die werk zoeken. In al deze gevallen is payrollling dus ideaal."