Foederer maakt plaats voor 20 extra werknemers

De bouwvakkers aan de Grote Ring in Hasselt zijn momenteel druk in de weer om de bedrijfsgebouwen van accountant en bedrijfsrevisor Foederer DFK flink uit te breiden. Tegen medio 2013 moeten de nieuwe kantoren, die plaats bieden aan 15 tot 20 extra mensen, klaar zijn. De investering bedraagt ongeveer 1,5 miljoen euro.

“Plaatsgebrek is het voornaamste probleem dat we hiermee van de baan willen ruimen,” zegt Stijn Verjans, vestigingsdirecteur in Hasselt (foto). “Het gaat om organische groei, die voortkomt uit de grotere vraag van onze bestaande klanten, en nieuwe contacten die door hen worden doorgegeven. Het is de bedoeling om hier in Hasselt een hoofdkantoor uit te bouwen, dat tevens ondersteuning zal bieden aan een aantal lokale antennes die kort bij de bedrijven in hun regio staan.” De fusie met het kantoor Paul Clijsters in Bree, was een eerste stap in die strategie. “Momenteel bekijken we nieuwe opportuniteiten elders in Limburg en in de Kempen,” aldus Stijn Verjans.

De Belgische tak van Foederer DFK werd in 1994 gesticht door Ludo Kelchtermans. Hij heeft naast Stijn Verjans intussen nog 4 andere vennoten aangesteld om mee de lijnen uit te zetten: Wouter Vandijck (kantoor Bree), Patrick Verbeek, Georges Vanbilsen en Frank Embrechts vervolledigen het team. Daarnaast zijn recentelijk 2 jonge vennoten toegetreden, Pascal Daelemans en Kristof Vanbilsen, om de continuïteit te waarborgen van zodra de 2 oudste vennoten beslissen hun activiteiten af te bouwen. Foederer DFK stelt momenteel 40 mensen tewerk, en haalt een omzet van ongeveer 4 miljoen euro per jaar.