katleen vandersmissen

Fonds Vandersmissen haalt meteen 45 miljoen op

Het investeringsfonds Heran Partners dat Katleen Vandersmissen onlangs oprichtte met Joris Mortelmans, Herman Verrelst en Annie Vereecken, heeft voor het eerste durffonds meteen 45 miljoen euro opgehaald. Familiale en institutionele beleggers vertrouwen hen het geld toe om te investeren in medische gerichte technologiebedrijven, zoals Ugentec en Ontoforce.

Zes maanden na de lancering van Heran HealthTech Fund I wordt de investeringsronde afgeklokt op een bedrag van 45 miljoen. Dat moet volstaan voor Vandersmissen & co om de portefeuille uit te breiden. De 7 participaties in lokale start- en scale-ups die Heran Partners vandaag al heeft lopen, worden in dit nieuwe fonds ingebracht. “De Covid-19-crisis heeft de noodzaak aan revolutionaire oplossingen in het segment van MedTech en Digital Health in een stroomversnelling gebracht”, aldus CEO en co-founder Katleen Vandersmissen (ex-LRM). “Diverse van onze participaties leveren heel wat toegevoegde waarde aan ziekenhuizen en zorgverstrekkers in de snelle opsporing en behandeling van Covid-19-patiënten. Heel wat investeerders die we contacteerden zijn overtuigd van het toekomstperspectief. We zijn dan ook zeer blij om in deze ongeziene tijd, 45 miljoen euro op te halen voor jonge groeibedrijven van eigen bodem. Zij kunnen daardoor wereldwijd het verschil maken in de gezondheidszorg.”

In totaal wil Heran HealthTech Fund I in een tweede fase nog 5 tot 20 miljoen extra ophalen bij verschillende private en institutionele spelers. Deze fundraising hoopt Katleen Vandersmissen af te ronden tegen eind dit jaar.