Nieuws Limburg Fonkelnieuwe awards voor 6 voorbeeldbedrijven

Fonkelnieuwe awards voor 6 voorbeeldbedrijven

Fonkelnieuwe awards voor 6 voorbeeldbedrijven

Op de Dag van de Ondernemer werden 6 toonaangevende bedrijven uit Hasselt bekroond met een mooie onderscheiding. Grutman, Clavis, Fritel, Raw Stadia, Suitsherwell en El Bocado mochten -elk omwille van een specifieke verdienste- een kunstwerk in ontvangst nemen van schepen van Economie, Rik Dehollogne.

“We zijn een stad die sterk inzet op het stimuleren van ondernemerschap”, aldus de schepen. “Daarbij worden we gesteund door tal van schitterende bedrijven die als voorbeeld dienen voor anderen. Met de nieuwe awards die we in het leven hebben geroepen, willen we deze toonbeelden extra in de kijker zetten. Ze verdienen deze erkenning omdat ze bijdragen aan de sterke uitstraling van onze stad als populaire bestemming voor toerisme, om te winkelen en om zaken te doen.” Verdeeld over 6 categorieën, ontvingen deze 6 bedrijven een trofee, gemaakt door Jelle Lemmens van Crownboard:

1. Raw Stadia kreeg een award met de afbeelding van een lamp. Die staat symbool voor een innoverend en/of technologiebedrijf, wat Raw Stadia van Jan Stryckers is. De onderneming heeft software ontwikkeld om grasmatten voor sportclubs te analyseren. Het is op basis daarvan dat professionele teams sportmedische beslissingen kunnen nemen. Zaakvoerder Jan Stryckers kon zijn award niet persoonlijk in ontvangst nemen omdat hij in de VS vertoeft om zijn technologie voor te stellen aan teams in American football en baseball.

2. De award met het oog symboliseert een onderneming uit de retail of een specifieke ambacht. Suitsherwell, het bedrijf van de zussen Gloria en Mandy Kourkouliotis, maakt maatpakken voor vrouwen, waarbij duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Ze zijn online gestart en hebben sinds mei een winkel in de Hasseltse binnenstad.

3. Voor het kunstwerk met de mond komt voortaan elk jaar een onderneming uit de horeca in aanmerking. De eerste trofee werd uitgereikt aan Jeffrey Tackoen, die ondertussen met El Bocado drie zaken heeft uitgebouwd in Hasselt, en ook in Bilzen en Sint-Truiden actief is.

4. De prijs met de hazelnoot als symbool is bestemd voor een gevestigde waarde uit Hasselt. De eer ging voor de eerste editie naar Grutman Home Decor. Deze winkel van Jean-Claude en Polo Bormans is een begrip in Hasselt.

5. Fritel-van Ratingen is dan weer een wereldspeler waarvan weinigen weten dat het een Hasselts bedrijf is. Cindy van Ratingen, zaakvoerder van de fabrikant van elektrotoestellen, mocht daarom de onderscheiding met het oor in ontvangst nemen.

6. Tot slot mocht de schepen ook een Lifetime Achievement Award uitreiken. De trofee met als ontwerp een hert (symbool van Hasselt) was bestemd voor Philippe Werck van Clavis, de gekende uitgever van kinderboeken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.