Ford-arbeiders kunnen direct starten bij NedCar

Deze week nog deelnemen aan een infosessie in Genk en volgende week al aan de band staan bij VDL NedCar in Born? Het kan. De Nederlandse autobouwer is dringend op zoek naar meer dan 300 extra monteurs om de Mini Cabrio in elkaar te vijzen. Een eerste groep is maandag al gestart, een volgende in de loop van de komende dagen en de laatste zwik begint eraan op 1 januari.

nedcar
De infosessies die de VDAB hierover organiseert, zitten stampvol. Op 18 en 22 december zijn er nog extra momenten ingelast. De populariteit is logisch, aangezien de ex-werknemers van Ford Genk en de toelevering die nog niet elders aan de bak zijn geraakt, beseffen dat VDL NedCar hen een uitgelezen kans biedt. Daarvoor moeten ze wel inleveren. Het beginsalaris in Nederland bedraagt 11,5 euro, terwijl ze vroeger minimaal 14 euro per uur kregen. Er moet ook een verplichte ziekteverzekering worden afgesloten. “Desondanks merken we dat degenen die zich nu aanbieden voor VDL NedCar nieuwe hoop krijgen om eindelijk een alternatief voor Ford Genk of de toelevering te vinden. Ook al zijn de beginlonen er lager en gaat het eerst om uitzendarbeid, de wil om in Nederland te beginnen is groot.”

Wie interesse heeft kan zich melden bij de VDAB van Genk of Maasmechelen. Je moet er aantonen over de juiste kwalificaties te beschikken en een telefoonnummer achterlaten van je vorige baas, zodat VDL NedCar kan nagaan of je wel degelijk de geknipte persoon bent.