lommel Ford

Ford investeerde 55 miljoen in Lommel

Het nieuwe asfalt in 4 lagen op het circuit van Lommel Proving Ground, zeg maar het Europese testcentrum van autoconstructeur Ford, is de slotsom van een investeringsprogramma dat de afgelopen 5 jaar zo'n 55 miljoen euro heeft gekost. De vernieuwing van het snelheidsovaal van 4,2 kilometer is een megaproject dat in september klaar zal zijn.

Na 22 jaar trouwe dienst had het snelheidsovaal van Lommel Proving Ground zijn beste tijd gehad. De baan van 4,2 kilometer, waarop snelheden worden gehaald van meer dan 200 kilometer per uur, was niet langer in topconditie. De vernieuwing is een megaproject waarbij in totaal ruim 3.000 vrachtwagenladingen asfalt werden aangevoerd. In september moet het klaar zijn voor de eerste testrondjes en daarna moet het opnieuw 20 tot 30 jaar meegaan.

Het project kost meerdere miljoenen en vormt het sluitstuk van een omvangrijk investeringsprogramma dat van 2017 tot 2022 ruim 55 miljoen euro heeft gekost. Niet alleen de gebouwen en de testbaan werden volledig vernieuwd, het expertisecentrum werd uitgerust met nieuwe machines en technologie om de voertuigen van Ford meer comfort, veiligheid en prestaties bij te brengen.