Nieuws Limburg Foresco slaat dubbel toe in Nederland

Foresco slaat dubbel toe in Nederland

Foresco slaat dubbel toe in Nederland

Het Genkse bedrijf Foresco, dat voornamelijk pallets en andere houten verpakkingsmaterialen maakt, heeft in 3 weken tijd 2 bedrijven overgenomen in Nederland. Samen zijn die goed voor 125 medewerkers en 52 miljoen euro omzet. CEO Jan Ponnet bevestigt het nieuws, maar zegt wel dat niks definitief is vooraleer de Nederlandse mededingingsautoriteiten groen licht hebben gegeven.

Foresco uit Genk is het bedrijf van Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar. Ze maken houten kisten en pallets die worden gebruikt voor het transport van diverse soorten goederen. Door meerdere acquisities van de afgelopen jaren, is het aanbod verbreed, alsook de internationale focus. Zo staat Foresco al bijzonder sterk in Nederland. De groep is gegroeid tot een geconsolideerde omzet van 258,6 miljoen euro, goed voor 14,3 miljoen euro nettowinst. Er werken zo’n 800 mensen.

En daar komen er -als alles goed gaat- spoedig nog een aantal bij. De eerste 100 komen voort uit de overname van het Nederlandse PKF Pallets, waar pallets en losse houten vloeren worden gemaakt. En ook het kleinere Labor Pallets zal allicht Foresco vervoegen en 25 werknemers ten dienste stellen. Samen zijn de twee nieuwkomers goed voor een omzet van 52 miljoen euro, dus ongeveer 1/5 van de huidige omzet. Daarmee wordt in principe de kaap van 300 miljoen nog dit jaar gerond.

CEO Jan Ponnet noemt het nieuws nog wat voorbarig omdat de overnames moeten goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. Toch mogen we aannemen dat de deals spoedig geofficialiseerd worden. En daarna azen Ponnet en De Quinnemar op nog enkele andere interessante prooien… Wordt dus vervolgd!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.