Nieuws Limburg FORTIO zorgt voor de gezochte technische profielen

FORTIO zorgt voor de gezochte technische profielen

FORTIO zorgt voor de gezochte technische profielen

Typerend aan het huidige werklandschap in Vlaanderen? Een stijgende nood aan technische profielen. Studenten kunnen daar misschien wel een antwoord op bieden, maar daarbij wordt op twee problemen gestoten: enerzijds maken te weinig jongeren een studiekeuze die aansluit bij het zogenoemde STEM-profiel en anderzijds zijn de toekomstige werkkrachten vandaag al nodig. “Gerichte, korte opleidingen voor bestaande medewerkers bieden dan de meest efficiënte en kostenbesparende oplossing”, zegt David Van der Meijden van FORTIO-bedrijfsopleidingen.

FORTIO-bedrijfsopleidingen ziet het de laatste tijd wel vaker: bedrijven vinden geen personeel meer met de nodige technische skills of met de juiste vooropleiding. Daarom kiezen ze er bewust voor om medewerkers aan te nemen die voldoen aan een aantal basiscompetenties. De rest van de vaardigheden leren ze dan zelf aan via de hulp van een opleidingscentrum.

David Van der Meijden: “Of een onderneming heeft enkele functies, bijvoorbeeld klantenonthaal of verkoop, die minder belangrijk worden. Alles gaat meer online, dus ze hebben een grotere nood aan mensen met digitale skills. In plaats van medewerkers te ontslaan en nieuwe aan te werven, kloppen die ondernemingen bij ons aan.”

Breed aanbod

De expertise van FORTIO gaat immers heel ruim. Met een 100-tal freelance trainers en een hypermoderne opleidingsinfrastructuur met de T2-campus kan er op elke vraag worden ingespeeld. Of het nu gaat om elektro, nieuwe materialen, IT of nieuwe energie.

“De T2-campus in Genk is een antwoord op de smeekgebeden van de arbeidsmarkt: technologische opleidingen staan hier helemaal centraal. Bedrijven hebben bijvoorbeeld een aantal mensen met elektrokennis in hun rangen, maar die kennis is onvoldoende ontwikkeld. Zij kunnen hier dan terecht voor een basistraject elektronica. Of er zijn organisaties die vragen naar een batterijopleiding, een nieuwe energietrend die opkomt en waar toekomst in zit. Vanop de T2-campus kunnen we heel gericht op al die noden inspelen.”

De opleidingen zijn bovendien volledig op maat van de klant. Een bedrijf doet een aanvraag en daar wordt de opleidingsmodule dan op afgestemd. Dat kan gaan van een halve dag, over een paar dagen tot zelfs een opleiding van 20 dagen. “Ook voor de locatie van de opleiding zijn we zeer flexibel. Dat kan bij ons op de T2-campus, waar alle faciliteiten aanwezig zijn, maar ook bij de klant zelf of een mix tussen beiden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.