françoise chombar

Françoise Chombar maakt plaats bij Melexis

Françoise Chombar treedt na 18 jaar terug als CEO van Melexis. Ze geeft op 1 augustus de fakkel door aan Marc Biron, een trouwe soldaat van het huis. Chombar gaat de rol van bestuursvoorzitter opnemen, waarin ze Roland Duchâtelet opvolgt.

Melexis is één van de toonaangevende bedrijven in Limburg. De ontwikkelaar van micro-elektronica (vooral voor de auto-industrie) werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door Roland Duchâtelet, Françoise Chombar en haar partner Rudi De Winter. Chombar was altijd de voortrekker in dit verhaal. Als CEO maakte ze de afgelopen 18 jaar een multinational van de onderneming, met een omzet van 507,5 miljoen euro (cijfers 2020, +4%) en een nettowinst van bijna 70 miljoen (+15%).

Maar de winnaar van de prijs Limburgse Ondernemer van het Jaar (2019) zet nu een stapje terug in de organisatie. Ze gaat Marc Biron, een 50-jarige ingenieur die al sinds 1997 voor Melexis werkt, op de stoel van CEO posteren. "Als ik terugkijk op het groeipad, is de tijd rijp om de switch naar een andere rol te maken", zegt Françoise Chombar. "Daarin zal ik Melexis blijven dienen als mijn eerste prioriteit. Marc Biron is de best mogelijke opvolger die ik me kon wensen. Hij is goed geplaatst om ons door de transitie te leiden die de auto-industrie momenteel doormaakt."