Nieuws Limburg Frank Tans koopt 500 hectare grond en bos

Frank Tans koopt 500 hectare grond en bos

Frank Tans koopt 500 hectare grond en bos

De Limburgse vastgoedondernemer Frank Tans heeft in West-Vlaanderen de grootste landbouwvennootschap van het land gekocht. Het gaat om een portefeuille van zo’n 500 hectare aan landbouwgronden en bossen. “Mijn zoon is landbouwer, dus heb ik wel affiniteit met de sector”, laat hij optekenen in De Tijd.

De nieuwe aanwinst van Frank Tans (zoon van voormalig autohandelaar Willy en broer van projectontwikkelaar Bart) heet FAP Invest, een vennootschap die toebehoorde aan de adellijke familie t’Kint de Roodenbeke. Het grondareaal van zo’n 500 hectare situeert zich hoofdzakelijk in West-Vlaanderen (Damme, Wielsbeke en Roeselare). Volgens gangbare marktprijzen zou de waarde ervan rond 30 miljoen euro schommelen.

Volgens ‘De Rijkste Belgen’ behoort het opkopen van landbouwgronden meer en meer tot de geplogenheden van vermogende Belgen. Grootgrondbezitters van landbouwgrond zijn onder meer de staalindustrieel Joris Ide, Fernand Huts van Katoen Natie, aannemer Willy Naessens en de familie Colruyt. Zij rekenen erop dat landbouwgrond niet goedkoper zal worden door de grondschaarste.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.