Frank Vols gaat (tijdelijk) VDAB-Limburg leiden

Frank Vols, tot voor kort directeur van hr-dienstengroep Sofim, wordt op 1 september de directeur van VDAB Limburg. Hij zal de functie ad interim waarnemen, tot er een nieuwe topman is aangesteld. Huidig provinciaal directeur Hilde Baerten gaat haar loopbaan een andere wending geven.

“Onze Limburgse arbeidsmarkt heeft een sterke VDAB nodig die de vele uitdagingen duurzaam aanpakt,” zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB. “Zo verdienen de strategische projecten uit het SALK bijzondere aandacht. Dat vraagt een sterk provinciaal management, dat zorgt voor een professionele samenwerking met partners en stakeholders, transparante beslissingen neemt en helder communiceert.” Hilde Baerten, de huidige provinciale directeur, zal geen deel meer uitmaken van dat management. Zij kiest voor een andere professionele uitdaging. Marc Cloostermans, directeur Compententiecentra, blijft wel op post en zal projecten als SALK en de T2-campus blijven opvolgen.

FRANK VOLS
Competenties

Tot er een nieuwe directeur voor VDAB Limburg wordt aangesteld, is Frank Vols aangezocht om de functie tijdelijk in te vullen. Vols stapte onlangs op bij hr-dienstengroep Sofim, nadat die werd overgenomen door ADMB. “Het is mijn opdracht om een aantal zaken tegen het licht te houden en VDAB Limburg verder te dynamiseren in de huidige, complexe context van de Limburgse arbeidsmarkt”, zegt Vols. “Ik weet dat er veel bekwame medewerkers actief zijn bij VDAB-Limburg. Ik zal proberen die competenties af te stemmen op de uitdagingen waar we voor staan, en zo bij te dragen aan de positieve evolutie van het Limburgse socio-economische weefsel.”