Groep Jam Broos Raedschelders

Franse familie neemt Mercedes-concessies Groep JAM over

Na de Mercedes-concessies Claes in Sint-Truiden en Tongeren, heeft het Franse bedrijf Groupe Maurin nu ook de grootste Limburgse Mercedes-verdeler Groep JAM overgenomen. Julie Raedschelders en Jan Broos blijven aan boord om de vestigingen in Hasselt, Lommel, Bree en Dilsen-Stokkem aan te sturen.

De schaalvergroting in de automarkt zet zich onverminderd verder. Ook in Limburg. Nadat recent de bedrijven Peter Beckers, van Osch en Bruyninx van eigenaar veranderden, is het nu de beurt aan Groep JAM, dat net zoals de collega's van Mercedes Claes, onder de paraplu komt van het Franse familiebedrijf Groupe Maurin.

Grote jongen
Maurin is één van de grootste dealers in Frankrijk. Er worden 22 merken verdeeld, verspreid over meer dan 100 concessies. Daarnaast is het bedrijf actief in Zwitserland, en sinds enkele jaren ook in België. In 2017 werd een omzet van 840 miljoen gehaald met 1.750 medewerkers.

Met de overname van Groep JAM haalt Groupe Maurin een parel van het Limburgse autolandschap binnen. In 2018 verkocht Groep JAM 2.339 nieuwe personenwagens, vrachtwagens en bestelwagens van de merken Mercedes, Smart en AMG. Voorts werd er ook 808 tweedehands voertuigen aan de man gebracht. Groep JAM is goed voor een omzet van 129 miljoen euro en telde eind vorig jaar net geen 200 werknemers.

Marc stopt
“Als onderdeel van een grote groep garanderen we optimaal de toekomst van ons bedrijf”, aldus Jan Broos van Groep JAM. Voor de klanten en werknemers verandert er momenteel niets. De naam blijft behouden en Julie Raedschelders en Jan Broos blijven aan boord. Marc Raedschelders trekt zich na 40 jaar terug.

GC/K.Me