Marianne_Germain-205×300

Fransen betalen 30 miljoen voor Hasseltse EpiGaN

Het Hasseltse bedrijf EpiGaN, dat op Corda Campus technologisch materiaal maakt voor efficiënte energievoorziening van elektronica, is overgenomen door het Franse beursgenoteerde bedrijf Soitec. Er wordt 30 miljoen in cash betaald, aangevuld met een aantal earn-outclausules.

EpiGaN werd in 2010 opgericht door Marianne Germain, Stefan Degroote en Joff Derluyn. Een jaar later verhuisde de spin-off van Imec naar de Corda Campus in Hasselt, onder meer omdat LRM fors investeerde. EpiGaN ontwikkelt en produceert technologie die stroom omzet naar voeding voor elektronica. Door de gehanteerde methode, kunnen bijvoorbeeld de batterijen van computers, iPads, smartphones of sensoren veel langer meegaan. Een zeer actuele oplossing, met potentieel voor de wereldmarkt. Vandaar ook dat diverse financiële partners in de loop der jaren rijkelijk met groeikapitaal op de proppen kwamen.

Een interessant target dus voor Soitec, marktleider in het ontwerp en de productie van innovatieve halfgeleidermaterialen, en genoteerd op Euronext in Parijs. Soitec legt 30 miljoen op tafel voor de overname, plus een extra earn-out-betaling na de voltooiing van bepaalde mijlpalen. De totale markt voor de producten op basis van de EpiGaN-technologie, wordt geraamd op 500.000 tot 1 miljoen wafers (halfgeleiders) per jaar. EpiGaN zal worden geïntegreerd als een business unit van Soitec.

Unieke kans

"We staan al jaren bekend om onze sterke expertise in deze technologie, die klaar en geoptimaliseerd is voor 5G-breedbandnetwerktoepassingen", zegt medeoprichter en CEO van EpiGaN, Dr. Marianne Germain. “EpiGaN’s technologie biedt Soitec de unieke kans om efficiënt productoplossingen te ontwikkelen voor nieuwe snelgroeiende markten, zoals RF-apparaten, efficiënte power switching-apparaten en sensoren."

Katleen Vandersmissen, bestuurder van EpiGaN en vertegenwoordiger van de Limburgse investeringsmaatschappij (LRM), vult aan: "We zijn ervan overtuigd dat Soitec een uitstekende partner is om het volledige potentieel van EpiGaN verder te ontwikkelen."