frederix trucks

Frederix staat recht na brand

Na een enorme brand die vorig jaar een belangrijk deel van Truck Center Frederix in de as legde, is de bedrijfsleiding niet bij de pakken blijven zitten. Er werd 2 miljoen euro geïnvesteerd in de heropbouw, anders en beter dan voorheen. Op de Open Bedrijvendag wil Frederix zondag de transformatie aan het grote publiek tonen.

11 mei 2017 was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Truck Center Frederix. Door een kortsluiting ging een aanzienlijk deel van het bedrijf in de vlammen op. Onder meer de werkplaats, waar negen trucks geparkeerd stonden, werd helemaal in de as gelegd. Ook alle materialen en de rest van de inboedel in de garage, vielen aan het vuur ten prooi. De schade werd geraamd op 2 miljoen euro…

Opdoffer
De brand was een enorme opdoffer voor de familie Frederix en het hele team, die een deel van hun levenswerk verloren zag gaan. Toch bleven Rita en Leon niet bij de pakken zitten en werd meteen actie ondernomen om het bedrijf operationeel te houden. "Dat lukte dankzij de flexibiliteit van de medewerkers en de extra inspanningen van diverse leveranciers, zoals Etn. Alders, Total en verzekeraar Bamps-Eurassur", zegt Leon Frederix. "Een grote tent deed dienst als tijdelijke werkruimte. Meteen werden er plannen gesmeed om het bedrijf nog beter dan voordien te heropbouwen. Van een tegenslag werd dus een opportuniteit gemaakt. Na een bezoek aan diverse vooruitstrevende collega’s, die graag hun ervaringen wilden delen, werd de meest ideale nieuwbouw op papier uitgetekend."

State-of-the-art

Vandaag is de werkplaats die het afgebrande gedeelte vervangt, volledig klaar. De garage is nu dubbel zo hoog en de doorgangen breder dan voor de brand. De inrichting gebeurde met meest moderne technieken en materialen. Zo zijn de smeerputten en diagnosestraat state-of-the-art, zodat de medewerkers in alle comfort hun job kunnen doen. De werkplaats, uitgerust met vloerverwarming, is bovendien aangepast om het nieuwe gamma van bestelwagens (TGE-reeks) in te richten en te onderhouden. De totale investering bedraagt zo’n 2 miljoen euro.

Open deur

Truck Center Frederix neemt hiermee een belangrijke stap voor de toekomst. "Met de sterk gemoderniseerde accommodatie en de uitbreiding van het gamma wordt de ambitie om verder te groeien, kracht bijgezet", aldus nog Leon Frederix. "Op korte termijn zullen er extra techniekers het team van 24 mensen komen versterken."

Truck Center Frederix organiseert zaterdag een opendeurdag van 12 tot 18u en doet op 7 oktober mee aan de Voka Openbedrijvendag van 10 tot 18u.