Nieuws Limburg Freelance technicus: 63 per uur, aub.

Freelance technicus: 63 per uur, aub.

Freelance technicus: 63 per uur, aub.

Mekano, een Nederlands bureau dat freelancers naar bedrijven stuurt, zet de eerste stappen op de Belgische markt. Dat gebeurt met een lijvig rapport onder de arm dat het Genkse marketingbureau Kingfisher voor hen heeft samengesteld. Uit het marktonderzoek blijkt onder meer dat een technische freelancer maximaal 45 minuten in de auto wil zitten, tussen 49 en 63 euro per uur aanrekent én vooral de sfeer bij de klant belangrijk vindt om een langdurige verbintenis aan te gaan.

Mekano is in Nederland een grote naam in de bemiddeling voor freelancers. Als tussenpersoon reiken ze de zelfstandigen opdrachten aan, denken ze mee na over kennisverdieping en nemen ze administratieve en commerciële taken over. Bij hun klanten-freelancers bevinden zich steeds meer technici. Precies deze doelgroep gaan ze nu in België zoeken om ze in bedrijven te plaatsen.

Maar: om vooraf een duidelijk beeld te krijgen van onze markt, werd Kingfisher Marketing in Genk onder de arm genomen. Het bureau van Tamara Bergmans (foto) overhandigde op basis van marktonderzoek een lijvig rapport met bijzonderheden over technische freelancers.

Zo blijkt de groep van technische profielen die kiest voor het statuut van zelfstandige, sterk toe te nemen. De redenen om freelance te werken, zijn o.a. de onafhankelijkheid, de afwisseling en het loon naar werken. Ze kiezen voor opdrachtgevers waar ze technische uitdagingen voorgeschoteld krijgen en ze kwalitatieve opdrachten mogen uitvoeren. Naast het uurtarief, dat zich gemiddeld situeert tussen 49 en 63 euro (excl. btw), is de geografische ligging van de klant belangrijk. Freelancers willen niet langer dan 45 minuten rijden naar hun opdrachtgever.

Kingfisher ging ook na hoe een opdrachtgever op lange termijn ‘zijn’ freelancer kan behouden. Het rapport leert dat een fijne sfeer in de onderneming en ‘learning on the job’ echte troeven zijn. Freelancers zijn ook leergierig en vinden feedback van hun klanten essentieel. Het merendeel van de freelancers is enorm leergierig en wil constant bijleren. Feedback is dus essentieel.”

Redenen genoeg voor Mekano om de stap naar België te wagen en vanuit een eigen kantoor de markt aan te snijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.