despe

Frisse Despe stroomt uit de silo’s in Alken

Het populaire zomerbier Desperados wordt voortaan gemaakt in de brouwerij van Alken. Moedermaatschappij Heineken wil de bevoorrading van de Belgische markt niet langer van de Nederlandse en Franse brouwerijen laten afhangen, en start een bliklijn op in de Limburgse vestiging van dochterbedrijf Alken-Maes.

Met de zomertemperaturen die diverse maanden hebben aangehouden, piekten de verkoopcijfers van het tequila-bier Desperados. Vooral de flessen van 33cl, afgetopt met een schijfje limoen, werden rijkelijk geserveerd op de corona-vrije terrassen. Maar ook de blikken van 33 en 50cl waren populair in de supermarkten. De groei bedroeg meer dan 10% en dit ondanks de beperkende maatregelen in de horeca. Door corona is de algemene bierconsumptie in ons land de afgelopen maanden met 20% gezakt. Desperados roeit dus tegen de stroom in.

"Uit ons marktonderzoek blijkt dat er nog veel potentieel is voor Desperados in België," zegt CEO Annick Vincenty. "Daar kunnen we nog beter op inspelen door het bier zelf te gaan brouwen. We zijn in Alken gestart met het afvullen van blikken Desperados, maar onderzoeken of we ook flessen in ons land kunnen gaan vullen."

Als doelgroep mikt Alken-Maes vooral op jongeren. "Desperados is een merk dat zeer sterk de aansluiting maakt bij jongvolwassenen die op zoek zijn naar unieke belevingen", aldus nog CEO Annick Vincenty. Wat allicht ook geldt voor Corona, de in Jupille gebrouwen variant van concurrent AB Inbev...