fryns hars 3

Fryns stookt het kot ten behoeve van de kunst

De familiale stokerij Fryns heeft een 'limited edition' gemaakt van kunstzinnige geschenkpakketten met een alcoholvrij aperitief. De opbrengst gaat naar [h]ARS, een vzw die werd opgericht onder impuls van Erik Monard, met de bedoeling om bedrijven warm te maken voor de sponsoring van projecten ten voordele van mensen met een beperking.

De vzw [h]ARS onthult een smaakvolle samenwerking met Fryns Distillery, een Hasseltse familiestokerij die teruggaat tot 1887, en onlangs door Michel en Céleste Fryns werd heropgestart. De Fryns Spice 0%, een alcoholvrije spirit op basis van verse gember, citroen, limoen en rode peper, wordt het middelpunt van deze samenwerking. Fryns gaat het drankje in een bijzondere box presenteren om als collector's item of relatiegeschenk in huis te halen. Het doel is uiteraard om geld in het laatje te brengen voor [h]ARS, dat hiermee projecten voor mensen met een beperking kan opzetten. Het zijn de begunstigden van dit mooie initiatief die intensief hebben meegewerkt aan de uitwerking van het concept. Het design van het etiket is immers gemaakt door leerlingen met een beperking tussen 13 en 15 jaar. Hun kleurrijke en levendige kunstwerk symboliseert liefde in al haar vormen, met een boodschap van gelijkheid, samenleven en respect. Een pakketje bestellen kan via deze link.

Er zijn trouwens nog andere bedrijven die de vzw [h]ARS door dik en dun steunen. Zo organiseerden Kristof Buelens en Mara van Maison BU onlangs een veiling met unieke kunstwerken. De bezoekers waren exclusieve leden van het beautysalon, die op regelmatige basis worden uitgenodigd voor bijzondere events via deze loyaliteitsformule.