Nieuws Limburg Fryns vijf keer aan het feest

Fryns vijf keer aan het feest

Fryns vijf keer aan het feest

De 135 jaar oude distillerie Fryns heeft op twee internationale wedstrijden in Londen 5 medailles in de wacht gesleept. Daarmee is het duidelijk dat de Limburgse jenever, alsook de non-alcoholische aperitieven van de stokerij, overal in de smaak (en in de prijzen) vallen.

Fryns trok recent naar Londen om de krachten te meten in de twee meest gerenommeerde en kwalitatieve competities in de sector: de International Wine and Spirits competition (IWSC) en de International Spirits Challenge (ISC). De Hasseltse jenever stak er met kop en schouders bovenuit, want de jonge, authentieke graanjenever behaalde dubbel goud op de ISC in de categorie ‘gin en genever’. En dat is vrij uitzonderlijk. “We zijn de enige met dubbel goud”, juicht Céleste Fryns. “Verder zijn er zelfs geen gouden medailles uitgereikt dit jaar, alleen maar zilver en brons. Deze prijs bevestigt het verhaal dat we willen brengen: hoewel gin en jenever nauw verwant zijn aan elkaar, is jenever het authentieke product met meer beleving en complexiteit.”

Ook op de IWSC verdiende de Fryns Premium Belgian Genever een gouden medaille. Met een score van 95 punten en lovende woorden van de jury. Zij beschreven de jenever als ‘outstanding’.

Alcoholvrij scoort opnieuw
In 2021 wist Fryns al een bronzen medaille in de wacht te slepen op de IWSC met hun Nature 0.0%. Volgens de jury was een slokje van dit alcoholvrij aperitief als wandelen door een kruidenwinkel. “Great for cocktails”, klonk het ook nog. Ook dit jaar is het aperitief een voltreffer, want op de ISC scoort het kruidig drankje een tweede bronzen medaille.

Tot slot bleven ook de ready-to-drink cocktails van Lady Jane niet onopgemerkt in Londen. Vooral dan de Belgian Negroni, een bittere cocktail op basis van de Fryns-jenever, wist een zilveren medaille te veroveren tijdens de International Spirits Challenge.

Dat brengt de eindstand op vijf medailles. “Met deze prijzen hopen we te tonen dat jenever veel meer is dan een klassieke borrel”, aldus nog Céleste Frys. “Dit doet ons als familiebedrijf enorm veel deugd. Het geeft ons extra energie om ook in Vlaanderen het merk Fryns verder op de kaart te zetten.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Rik V. 2022-06-15 16:18:29

Van harte proficiat met jullie awards, nms. HVC Architecten, Rik Van Com

Rik V. 2022-06-15 16:16:44

Beste Fryns-team, van harte proficiat gewenst met jullie succes! namens HVC Architecten, Rik Van Com

. 2022-06-15 08:05:22

Fantastisch voor Hasselt Jeneverstad!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.