Nieuws Limburg Futech/ilumen verkozen tot beste KMO van Limburg

Futech/ilumen verkozen tot beste KMO van Limburg

Futech/ilumen verkozen tot beste KMO van Limburg

Het bedrijf Futech/iLumen uit Tessenderlo is verkozen tot de Limburgse KMO van het jaar. De onderneming van Ismaël Ben-Al-Lal en Pieter Vangeel volgt daarmee Yontec (Davy Jonckers) uit Hasselt op.

Unizo Limburg reikt deze tweejaarlijkse erkenning uit aan een KMO die zich onderscheidt op vlak van de belangrijkste domeinen van de bedrijfsvoering, waaronder ondernemingszin, personeelsbeleid, financieel beleid, innovatie en marketing en communicatie.

Futech plaatst zonnepanelen bij particulieren en bedrijven, maar het unieke verhaal achter het bedrijf is het onderzoek en de ontwikkeling naar de verhoging van het rendement en de verlenging van de levensduur van zonnepanelen. “Deze tak bouwen we internationaal uit en commercialiseren we onder de naam iLumen. We werken aan een totale oplossing voor de energiemarkt met een focus op hernieuwbare energie”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal. “Wij willen absoluut niet de goedkoopste speler op de markt zijn. Onze focus ligt vooral op een korte terugverdientijd van onze producten”. Futech / Ilumen telt 30 personeelsleden en is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

“Dit is een bekroning op ons werk. Deze prijs is geen persoonlijke onderscheiding, maar is een waardering voor het werk dat het volledige team van Futech en Ilumen elke dag verwezenlijkt”, zegt Ismaël Ben-Al-Lal. De Limburgse laureaat neemt het nu in een finale op tegen de winnaars van de andere provincies. Je kunt Futech/iLumen (vanaf vrijdag) steunen door te stemmen via deze link.

Qompium (Fibricheck) meest beloftevol
Voor de derde keer heeft Unizo Limburg ook de meest Beloftevolle KMO verkozen. Omdat niet elk bedrijf dat uitblinkt al vele jaren actief is of over een uitgebreid personeelsbestand beschikt, is deze tweede categorie in het leven geroepen. “De prijs voor de Beloftevolle KMO gaat naar een onderneming die uitmuntende prestaties kan voorleggen en een groot potentieel wordt toegedicht om op termijn uit te groeien tot een sterkhouder van de Limburgse economie”, zegt Bart Lodewyckx.

De prijs gaat deze keer naar Qompium, het bedrijf achter de bekende app Fibricheck. De ondernemers Bieke Van Gorp en Lars Grieten hebben met FibriCheck een app ontwikkeld die het mogelijk maakt om hartritmestoornissen tijdig op te sporen. Qompium volgt Ugentec op als meest Beloftevolle Limburgse KMO.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.