Nieuws Limburg G&D (Hasco) koopt bedrijf met 5.000 installaties per jaar

G&D (Hasco) koopt bedrijf met 5.000 installaties per jaar

G&D (Hasco) koopt bedrijf met 5.000 installaties per jaar

Green & Durable Group, onderdeel van Hasco Invest (de holding aangevoerd door ondernemer Francis Wanten), heeft een grote overname gerealiseerd in de sector van duurzame energieoplossingen. Na participaties in een aantal Nederlandse en Belgische installatiebedrijven, wordt nu de firma Zonnemarkt uit Almere ingelijfd. Deze onderneming, met focus zonnepanelen en laadpalen, plaatst per jaar zo’n 5.000 installaties.

Zonnemarkt werd in 2010 opgericht als leverancier van oplossingen voor groene energie. Het bedrijf doet voornamelijk in zonnepanelen en meer recent ook in laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. De klanten bevinden zich vooral in Midden-Nederland, en zorgen voor een omzet van zo’n 50 miljoen euro.

Een mooie target voor Green & Durable Energy Group, zoals deze tak van de holding Hasco Invest heet. Na eerdere participaties in het Limburgse Green & Durable Energy (vandaar de groepsnaam), Energreen en het Nederlandse Agro-NRG, past ook deze nieuwe samenwerking in de buy-and-build-strategie die Hasco Invest uitvoert voor haar diverse business-units.

“Green & Durable Group gelooft sterk in de noodzaak van de energietransitie”, zegt Gerben Wolf, die de Nederlandse tak van het Belgisch-Limburgse bedrijf aanstuurt. “We zijn overtuigd van de opportuniteiten die deze ontwikkelingen bieden en reiken graag de hand aan talentvolle ondernemers om de nieuwe energietoekomst samen gestalte te geven.”

Stefan Baeten, CEO van Green & Durable Group, kijkt uit naar de samenwerking. “We herkennen onze pragmatische en resultaatgedreven aanpak in het DNA van Zonnemarkt, wat zorgt voor een perfecte match. Samen kunnen we verder bouwen aan de toekomst.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.