GEBA: nieuwbouw van 3,5 miljoen in Sint-Truiden

Het Truiense familiebedrijf GeBa Interieur gaat 3,5 miljoen euro investeren in een nieuwe vestiging op de industriezone Schurhovenveld. In het nieuwe gebouw wordt ook een nieuwe houtlakkerij geïnstalleerd. Het bedrijf hoopt ook nieuwe banen te scheppen, maar plakt daar nog geen cijfers op.

GeBa Interieur is gespecialiseerd is alles wat met interieurafwerking te maken heeft. “Muur- en plafondbekleding, parketvloeren, keukens, badkamermeubilair, deuren,...” aldus zaakvoerder Bart Falise, die het bedrijf samen met zijn vader Gerard (foto) leidt. De firma werkt zowel voor de particuliere woningbouw als voor de projectenmarkt.

Momenteel is het bedrijf op meerdere locaties gevestigd. “Het is de bedoeling dat we in het nieuwe gebouw al onze activiteiten centraliseren," verduidelijkt Falise. "Het nieuwe gebouw zal begin volgend jaar operationeel zijn. In de 7.500 vierkante meter hal komt onder meer een houtlakkerij en een magazijn." GeBa Interieur wil daarmee ook uitgroeien tot een groothandel in deuren.

Het bedrijf heeft momenteel 10 mensen rechtstreeks in dienst. In een normaal jaar - de voorbije twee jaren waren niet gemakkelijk - wordt een omzet bereikt van zo'n 4,5 miljoen euro.