cubigo Geert Houben

Geert Houben mag prijs ophalen in Cannes

Het Hasseltse bedrijf Cubigo, bekend van zijn digitaal platform dat het leven van senioren gemakkelijker moet maken, krijgt nu ook internationale erkenning. CEO Geert Houben mocht de prestigieuze ‘International Ageing Well Award’ in Cannes gaan ophalen.

Het interactieve platform van Cubigo zorgt voor een eenvoudige toegang tot allerlei producten en diensten die het mogelijk maken dat senioren zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen blijven, of zich het leven in een serviceflat of woonzorgcentrum makkelijker kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van maaltijden, het ontvangen van medicatieherinneringen en het communiceren met zorgpersoneel of mantelzorgers. Het platform is bovendien makkelijk bruikbaar voor mensen die nooit met een computer gewerkt hebben.

Na jaren timmeren aan de weg in binnen- en buitenland, heeft Cubigo nu ook internationale erkenning gekregen. De hoog aangeschreven onderscheiding ‘International Ageing Well Award’ erkent Cubigo’s inzet om het leven van senioren te verbeteren en het ‘gezond ouder worden’ te bevorderen door middel van innovatie en technologie.

Cubigo bedient nu meer dan 800 campussen voor senioren, niet alleen in België, maar ook in de VS, Canada, het VK, Italië en Zuid-Afrika. Daarvoor werkt het bedrijf van founder en CEO Geert Houben samen met de grootste uitbaters van centra en parken die speciaal voor ouderen worden ingericht. De coronapandemie heeft Cubigo nog een boost gegeven: plots werd technologie crucialer dan ooit om het welzijn van senioren te garanderen.

“We zijn zeer vereerd met deze award”, zegt Geert Houben. “Deze erkenning onderstreept onze toewijding in het inzetten van technologie om het leven van ouderen te verbeteren. Wij geloven dat ouder worden een positieve ervaring moet zijn en we zullen blijven innoveren en oplossingen ontwikkelen die senioren in staat stellen een actief en onafhankelijk leven te leiden.”