Geert-Nivelles-2

Geert Nivelles van Group Nivelles “Marktleider geworden dankzij innovatie”

Group Nivelles, een familiebedrijf met drie broers aan het roer, produceert badkamerartikelen. Deze fabrikant uit Gingelom ontketende met de ontwikkeling van de I-drain - een nieuw soort sifon- een revolutie op de markt.

Geert Nivelles van Group NivellesGeert Nivelles, hoofd ontwikkeling van de Group Nivelles:

”De inbouwhoogte van conventionele sifons zorgde vaak voor problemen bij het installeren van een drempelloze douche. Daarom hebben wij de functie van de sifon, namelijk geurafsluiting, op een totaal andere manier benaderd. We hebben lang nagedacht over een mogelijke oplossing, maar eenmaal we de I-drain hadden bedacht, ging de ontwikkeling ervan razendsnel. Door het gebruik van een schroefdeel kunnen we de I-drain gebruiken in materiaal van eender welke dikte. Bovendien kunnen we de I-drain toepassen in verschillende producten: afvoergoten, doucheplaten en wastafels.

Meteen bleek dat we een gigantische troef in handen hadden.

Door het toepassen van de I-drain in afvoergoten, realiseren we wereldwijd de laagste inbouwhoogte voor een goot. Hierdoor moeten architecten minder chape laten plaatsen en hoeven ze dus minder zware constructies te voorzien. De I-drain lost dus eigenlijk een constructie-technisch probleem op. Ook de toepassing in wastafels levert voordelen op. Dankzij de I-drain zijn de uitsparingen voor traditionele sifons overbodig geworden waardoor er qua design meer mogelijk wordt. Ook rolstoelgebruikers die voordien altijd rekening moesten houden met de sifon(uitsparing), krijgen nu veel meer keuze in het design van een wastafel. Als we de I-drain toepassen in doucheplaten kan de doucheplaat op vloerniveau mee ingebouwd worden en kan je dus een drempelloze instapdouche installeren. Dat zorgt vooral op visueel vlak voor mooie oplossingen.

De ontwikkeling en toepassing van de I-drain heeft ons geen windeieren gelegd. In de Belgische markt zijn wij marktleider geworden op vlak van douchegoten. In het buitenland heeft de I-drain ons een heel grote naamsbekendheid opgeleverd waardoor we meer kunnen exporteren. Zelfs grote producenten van badkamerartikelen kiezen met volle overtuiging voor ons product!

Bovendien heeft het innovatieproces een echte boost veroorzaakt onder onze medewerkers. Onlangs zijn we met het bijna voltallige bedrijf naar een grote beurs in Duitsland geweest. De reacties na afloop waren gigantisch. Je merkt meteen dat onze werknemers trots zijn op wat wij aan het realiseren zijn. “