Schermafbeelding 2024-03-01 om 19.34.21

Gegrilde kip na nachtje stappen

Ramis Pirigam, al bijna 23 jaar achter het fornuis van diverse restaurants, opent nu een zaak in het centrum van Hasselt waar tot 3 uur 's nachts gegrilde kip wordt geserveerd. "Ik krijg enorm veel positieve reacties. Er is duidelijk nood aan een aanbod in de late uurtjes", zegt de chef.

Ramis Pirigam (41) heeft een lang cv als kok, met referenties als Prêt-à-Goûter, Kaaiman en El Portal. Daarna startte hij zijn eigen zaak: het steakhouse Butcher Grill & Bar. Met succes. De chef opent nu een bijkomende business: Kiekenkot. "We serveren gegrilde kip, met brood, frietjes of spaghetti bolognaise", lacht hij. "Dat laatste is een traditie in Hasselt, die tijdelijk verloren is gegaan. We brengen het gerecht met de spaghetti nu terug naar de binnenstad."

Kenmerkend voor het Kiekenkot zijn de late openingsuren. "We willen inderdaad onze klanten bedienen tot 2 uur 's nachts in de week en op zondag, en tot 3 uur 's nachts op vrijdag en zaterdag", zegt Ramis. "Veel mensen willen na hun late shift of na het stappen nog een stevige maaltijd verorberen. Een mals stukje kip, op houtskool gegrild, is dan de ideale afsluiter."

De zaak in de Guido Gezellestraat is open sinds 1 maart. Maandag is de sluitingsdag.

Voor de reportage van TV Limburg: zie de clip hieronder!