Nieuws Limburg Gekend portaal voor onderwijs is verkocht

Gekend portaal voor onderwijs is verkocht

Gekend portaal voor onderwijs is verkocht

IT-groep Cegeka heeft een meerderheidsbelang genomen in Smartbit, de Oudbergse onderneming van Jan en Geert Schuer, die het succesvolle platform Smartschool in de markt heeft gezet. Ook LRM heeft aandelen gekocht. De broers Schuer blijven minderheidsaandeelhouder en operationeel verantwoordelijk voor Smartschool.

Smartschool was al vele jaren het toonaangevende digitale platform voor het Vlaamse onderwijs. Vanuit Meeuwen-Gruitrode bouwden de broers Schuer hun toepassing uit tot een onmisbare tool voor communicatie tussen scholen, leerkrachten, leerlingen en ouders. Huistaken, activiteiten, examenresultaten en zelfs het menu van de cafetaria worden via het platform gedeeld. Honderden scholen maken er intussen gebruik van. Met de uitdagingen die corona met zich meebracht, werd het belang van het digitale leer- en evaluatieplatform nog veel groter. Als lokale KMO botsten Jan en Geert Schuer in de pandemie tegen de organisatorische grenzen van het levensnoodzakelijke instrument. In de overtuiging dat de digitale communicatie verder zal toenemen, en Smartschool verder aan belang zal willen, zorgen Cegeka en LRM nu voor een belangrijke kapitaalinjectie door Smartbit, de vennootschap boven Smartschool, in te lijven.

“We willen heel graag een bijdrage leveren aan het klaarstomen van het Belgische onderwijs voor dé digitale sprong voorwaarts”, aldus Stijn Bijnens van Cegeka. “Als Covid-19 ons de afgelopen maanden één ding heeft geleerd, is het dat Smartschool dé strategische ICT-infrastructuur levert voor het onderwijs. We zetten onze knowhow en ervaring dan ook graag in om deze structurele tak van de samenleving te begeleiden in de huidige digitale versnelling. We focussen met onze diensten op de verdere uitbouw van het schoolplatform en geven het toekomstgericht alle kansen om verder te ontwikkelen ten voordele van de scholen.”

Jan Schuer is blij met de nieuwe partner. “We zijn bijzonder verheugd dat we het partnership tussen twee Vlaamse technologiespelers kunnen aankondigen. Samen zullen we onze schouders zetten onder de verdere digitalisering van het onderwijs in ons land. Onze lokale verbondenheid en onafhankelijkheid in de educatieve markt vinden we erg belangrijk.” En Geert vult aan: “De krachtenbundeling met Cegeka zorgt ervoor dat we onze dienstverlening richting de scholen in de komende jaren verzekeren. Bovendien maakt het de verdere groei van Smartschool in Vlaanderen en Wallonië mogelijk.”

Naast de meerderheidsparticipatie van Cegeka stapt ook de Limburgse investeringsmaatschappij LRM in het bedrijf. Tom Vanham, CEO LRM: “Smartschool is een op en top Limburgs product en heeft een sterke maatschappelijke impact. Het digitaal schoolplatform heeft leerlingen, ouders en scholen doorheen de corona-crisis geholpen. Met technologietopper Cegeka aan boord is de toekomstige groei van dit innovatieve familiebedrijf verzekerd. LRM legt graag een stuk van de financiële puzzel om Smartschool te verankeren in Limburg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.