Nieuws Limburg Gekend pretpark De Valkenier kapt ermee

Gekend pretpark De Valkenier kapt ermee

Gekend pretpark De Valkenier kapt ermee

Net over de grens in Valkenburg gaat het gekende attractiepark De Valkenier definitief de deuren sluiten. Na een overstroming en de sluiting door de coronamaatregelen, geven de eigenaars er de brui aan.

De bal ging aan het rollen toen vorige week de uitbaters van andere pretparken een lijst in handen kregen met attracties die De Valkenier te koop aanbood. Nu komt De Valkenier met de bevestiging dat de deuren definitief dicht gaan. Eerst waren er al de coronamaatregelen die roet in het eten gooiden, daarna kwam er deze zomer nog watersnood bovenop. Sindsdien was het pretpark dicht, tot grote ontgoocheling van heel wat vaste bezoekers, ook uit Belgisch Limburg.

Volgens de eigenaars zijn er grote investeringen nodig om alles opnieuw operationeel te krijgen. Bovendien zijn ze de klachten van geluidsoverlast beu. En dus wordt de hele site opgedoekt, zowat 86 jaar na de opening van De Valkenier. Een aantal attracties, waaronder de achtbaan en de waterfietsen zijn intussen al verkocht. Ook meer kleinschalige speeltuigen genieten belangstelling van naburige trekpleisters. De uitverkoop zal vermoedelijk nog een tweetal maanden duren. In maart zou alles de deur uit moeten zijn en valt het doek over één van de populairste bestemmingen voor kinderen in de regio.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.