Nieuws Limburg Gekende feestzaal sluit de deuren

Gekende feestzaal sluit de deuren

Gekende feestzaal sluit de deuren

Zolder verliest dit jaar met De Klimroos een bekende feestzaal. Eigenaars Rosa Vanbuel (75) en Romain Corthouts (74) hebben met pijn in het hart beslist om hun feestzaalcomplex na meer dan dertig jaar op te doeken. “Onze zoon heeft de zaak de laatste jaren overgenomen, maar met al die nieuwe wetgevingen wilde hij ermee stoppen”, zegt Rosa. “Daarom gaan we alles verkopen.”

Aan de gevel prijkt sinds kort een bordje ‘te koop’, en zo komt binnenkort een einde aan een mooie geschiedenis. Die begon op 30 maart 1985, toen feestzaal De Klimroos opende in de Belikstraat in Zolder. Eind juli van datzelfde jaar opende ook het restaurant de deuren.

“Er zijn heel wat redenen waarom we ermee stoppen”, zegt Rosa. “Enerzijds omdat onze enige zoon ermee stopt en anderzijds omdat wij dit niet meer alleen kunnen uitbaten. Toen we het nieuws van onze zoon vernamen, was het wel even slikken. Zo’n einde hadden we natuurlijk niet verwacht.”

ZB

(Het hele verhaal leest u in Het Belang van Limburg)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.