Bart La Cucina02 kopie

Gekende ondernemer opent eigen italiaan

Sint-Truiden heeft er een nieuw culinair hoogtepunt bij: La Cucina is een Italiaans restaurant dat zopas de deuren heeft geopend op de Grote Markt. De zaakvoerder, Bart Vanweddingen, is een bekend gezicht in de lokale horecawereld. Hij runt al 13 jaar met succes de populaire brasserie-restaurant Grand Place aan de overkant van de markt.

Vanweddingen vertelt enthousiast over de verrassende wending die leidde tot de opening van zijn nieuwe restaurant. “Soms kruist een onverwachte opportuniteit je pad. Het Japanse project Nishitan 55, waar ik manager was, werd om praktische redenen door de Japanse eigenaar stopgezet. Ik kreeg het voorstel om het handelsfonds over te nemen en mijn droom, een Italiaans restaurant op de Grote Markt openen, te realiseren. Het is dus voor mij opnieuw thuiskomen."

Met deze nieuwe zaak wil Bart de authentieke Italiaanse keuken dichter bij de inwoners en bezoekers van Sint-Truiden brengen. "La Cucina staat voor een culinaire ervaring met traditionele gerechten en een warme, gastvrije sfeer", aldus de zaakvoerder. “We willen dat onze klanten zich thuis voelen, of ze nu komen voor een snelle lunch of een uitgebreid diner."