fedex-300×173

Gekende pakjesdienst moet 1/3 van personeel laten gaan

De internationale koerierdienst FedEx, die in Limburg actief is op ongeveer 25 locaties, ontslaat 385 werknemers, goed voor bijna 1/3 van het personeelsbestand in ons land.

FedEx is één van de mondiale koplopers voor pakjesbezorging. Het bedrijf heeft in ons land ongeveer 1.375 mensen in dienst, verspreid over tientallen depots. In Limburg zijn er zo’n 25, waarvan 5 in Hasselt, gevolgd door Lanaken en Maasmechelen met 3, een tweetal in Genk en Bree en nog heel wat enkelingen. Van het totaal aantal mensen moeten er nu 385 vertrekken, zo liet de directie woensdag weten tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Het gaat vooral om ondersteunende functies in de backoffice. De afgelopen 8 jaar moesten er al dubbel zoveel collega’s afvloeien bij FedEx in België. In heel Europa houdt de huidige ontslagronde wegens kostenbesparingen, een vermindering met bijna 2.000 medewerkers in.

Zoals de Wet Renault het voorschrijft, volgt nu een informatie- en consultatieronde waarin de vakbonden zullen trachten om zoveel mogelijk naakte ontslagen te vermijden.