Nieuws Limburg Gekende schoenwinkel hangt schoenen aan de haak

Gekende schoenwinkel hangt schoenen aan de haak

Gekende schoenwinkel hangt schoenen aan de haak

73 jaar, goed voor 3 generaties van zaakvoerders: zo lang hield Schoenen ’s Hertogen in Houthalen-Helchteren het vol. Maar nu is het over en uit: als in januari of februari de hele stock is uitverkocht, sluit Veerle Vanstiphout definitief de deuren. De voornaamste oorzaak: de online handel.

“Vlak na de Tweede Wereldoorlog opende mijn grootmoeder de winkel aan de Koolmijnlaan”, zegt uitbaatster Veerle Vanstiphout. “Toen waren ze nog gespecialiseerd in mijnwerkersschoenen. Mijn moeder kwam aan de beurt begin jaren zestig. Vijftig jaar lang heeft ze achter de winkeltoog gestaan, deels met de hulp van mijn zus. Vijf jaar geleden ging ze op pensioen. Ikzelf heb nog vijftien jaar in het bedrijfsleven gewerkt, maar ben dertien jaar geleden ook schoenen beginnen verkopen. In de topjaren werkten we met zes personeelsleden, nu hebben we er nog drie. Het is jammer dat we hen hebben moeten meedelen dat het ophoudt. Maar ze hebben er alle begrip voor.”

Online
De uitbaters zijn met hun beslissing niet over één nacht ijs gegaan. “Het was al langer aan het sluimeren”, gaat Veerle verder. “En er zijn meerdere redenen waarom we deze beslissing hebben genomen , maar de retailsector staat al jaren onder druk. We moeten keihard werken en telkens weer alle registers opengooien om tegen de onlineverkoop op te kunnen. Dat gaat op den duur wegen op een mens. Ik kan het niet meer opbrengen. Klanten vinden het jammer, maar reageren ook begripvol op onze beslissing.”

Uitverkoop
“Wanneer de laatste dag zal zijn? Dat weten we nog niet, we zitten nog met zomerstock”, vertelt de verkoopster. “Ik schat dat de definitieve sluiting ergens in januari of februari zal vallen. Tot dan houden we een grote uitverkoop. Wat ik daarna ga doen? Ik heb wat lossen ideeën in mijn hoofd, maar er is nog niets concreet. Wat wel vaststaat, is dat ik voor het derde hoofdstuk in mijn leven vooral werkplezier en voldoening wil terugvinden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.