Nieuws Limburg Generatiediversiteit op de werkvloer: een vloek of een zegen?

Generatiediversiteit op de werkvloer: een vloek of een zegen?

Generatiediversiteit op de werkvloer: een vloek of een zegen?

‘Samenwerkingen tussen verschillende generaties verlopen stroef’. Een perceptie die op de werkvloer wel vaker heerst, maar allesbehalve een grond van waarheid heeft. In plaats van het te beschouwen als een vloek, toont FORTIO-bedrijfsopleidingen aan dat generatiediversiteit op de werkvloer vooral een zegen kan zijn.

Sommigen storen zich er aan dat collega’s op een verschillende manier te werk gaan dan zijzelf. ‘Vooral tussen generaties zijn die irritaties groot’, wordt weleens gesteld. Toch tonen studies aan dat de verschillen tussen generaties soms kleiner zijn dan de verschillen binnen de eigen generatie. Met dat in het achterhoofd wil FORTIO-bedrijfsopleidingen samenwerkingen tussen verschillende generaties op alle vlakken versterken.

FORTIO-trainer Chantal Hendrikse: “We bekijken waar de deelnemers elkaar kunnen aanvullen en wat kunnen ze van elkaar kunnen leren. Door iedereen in zijn eigen waarde te laten en in te spelen op elkaars sterktes, creëer je immers openheid en bereik je veel meer.”

Maatopleidingen

De maatopleidingen van FORTIO worden op basis van de noden van een bedrijf samengesteld. “Als trainer ga ik mee op kennismakingsgesprek om te weten waar het bedrijf voor staat, welke vragen of cases er heersen en wie de deelnemers zullen zijn. Nadien stem ik mijn opleiding daar op af: enerzijds inhoudelijk via het creëren van echte leersituaties, anderzijds naar methodiek toe. Wan wat bij de ene groep wel werkt, past misschien minder goed bij de andere.”

De drie topics die in de FORTIO-maatopleidingen naar voren komen zijn de softskills leidinggeven, communicatie en samenwerken. Wordt daar op ingezet, dan kan de diversiteit tussen verschillende generaties in een bedrijf makkelijk omarmt worden.

“Hoe teams aansturen, het beste uit mensen halen en verschillende persoonlijkheden matchen? Daar ligt de focus bij leidinggeven. Voor het samenwerkingsluik worden opdrachten uitgevoerd en confronteer ik de deelnemers met hoe ze anders zouden kunnen reageren in bepaalde situaties. Bij effectieve communicatie wordt aangetoond hoe snel mensen elkaar verkeerd begrijpen. We kijken waar het misloopt. Waarom is iets voor de communicator wel duidelijk en voor de ontvanger niet?”

Op alle niveaus

Daarnaast strekken de opleidingen zich tot alle lagen van een bedrijf uit, van medewerkers over teamverantwoordelijken tot het management. “Als de hele onderneming zich engageert, is het eindresultaat immers krachtiger en wordt ruimte voor vordering gecreëerd.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.