Nieuws Limburg Generische gewasbescherming in opmars

Generische gewasbescherming in opmars

Generische gewasbescherming in opmars

Globachem, één van de snelst groeiende ondernemingen in Limburg, gaat in het industriepark van Brustem (Sint-Truiden) een nieuwe vestiging bouwen. Van daaruit zullen de chemische producten voor gewasbescherming (fungiciden, herbiciden, groeiregulatoren, enz.) naar talrijke Europese landen worden uitgevoerd. “De uitbreiding is nodig omdat alle werkplekken momenteel bezet zijn,” zegt zaakvoerder Els Paesmans, die samen met haar echtgenoot Koen Quaghebeur (foto) het bedrijf leidt. En dat is uiteraard het gevolg van de sterk toegenomen volumes, goed voor een omzetstijging van 9,6 miljoen naar 32 miljoen euro in 5 jaar tijd.

Globachem verkoopt voornamelijk generische chemicaliën, die net zoals bij geneesmiddelen, dezelfde samenstelling hebben als de duurdere merkproducten. “Zowat 85% van onze goederen is bestemd voor de export. We zien de interesse vooral toenemen in landen ten oosten van ons,” aldus nog Els Paesmans. Globachem is ook druk in de weer met de ontwikkeling van nieuwe producten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Pelt, Westerlo
Pelt

Niels Lagrange gaat bistro runnen

Racepiloot Niels Lagrange staat voor een stevige carrièrewending. Samen met zijn vriendin Romy investeert hij in een pop-up bistro, waarin… Lees meer