Genk neemt Sint-Truiden over (Sector L-uchtkanalen)

Pure Air

Het jonge Genkse bedrijf Pure Air, gespecialiseerd in het installeren, reinigen en onderhouden van ventilatiesystemen, heeft zopas de Truiense sectorgenoot T.M.W. Luchtkanalen overgenomen. De 7 medewerkers maken mee de overstap naar het Genkse bedrijf, waardoor het totaal op 23 komt.

Pure Air ging van start in 2013 en heeft intussen een omzet bijeengesprokkeld van zo'n 3 miljoen euro. De overname van T.M.W. moet verdere groei mogelijk maken. “T.M.W. zal onder eigen naam ventilatietoebehoren blijven produceren, terwijl Pure Air de plaatsingen voor zijn rekening neemt," zegt Pieter Rober, algemeen directeur van Pure Air. De overname kwam er door het tekort aan bekwame techniekers in deze nichesector. “Een uitgelezen kans om ons team te vervolledigen met 7 hooggekwalificeerde ventilatie-experts," aldus nog Rober.

Pure Air legt overigens momenteel de laatste hand aan een gloednieuwe showroom in de vestiging in Genk. “Bedoeling is om naast professionelen, ook meer de focus te leggen op particulieren. Onze producten en diensten ‘etaleren’ in een showroom maakt het iets tastbaarder voor deze doelgroep.”