0-24

Genkenaar bouwt imposante skyscraper in Rotterdam

Als CEO van bouwonderneming Strabag-Züblin in Nederland, is Genkenaar Johan Vlassaks eindverantwoordelijke voor één van de meest prestigieuze bouwprojecten die momenteel in Europa aan de gang zijn... In de haven van Rotterdam werkt hij samen met zijn team aan het project De Rotterdam, een imposante skyscraper van 150 meter die werd getekend door toparchitect Rem Koolhaas van OMA. Een geanimeerde impressie van het gebouw, dat in 2013 klaar zal zijn, vind je hier: video De Rotterdam
Het project heeft een totale oppervlakte van 162.000 m² en is opgebouwd als een verticale stad waarin dagelijks tot 4.000 mensen zullen wonen, werken, winkelen en ontspannen. De Rotterdam zal bestaan o.a. uit 72.000 m² kantoren, 220 luxe-appartementen en een viersterrenhotel met 280 kamers.

Johan Vlassaks pendelt iedere week vanuit Genk naar Nederland, waar hij dan een hele week verblijft. In het weekend slaat hij al eens een balletje in de tennisclub van Hoevenzavel. Voordat hij werd benoemd in deze topjob, was hij actief bij Strabag in Genk, onder meer als aankoopverantwoordelijke.