Genks bedrijf doet grote overname in Brazilië

AR Metallizing, de Genkse onderneming die gemetalliseerd papier maakt voor etiketten (bijvoorbeeld op bierflesjes), heeft in Brazilië de firma Málaga Produtos Metalizados overgenomen. Deze sectorgenoot is een familiebedrijf dat werd opgericht in de jaren '60 en inmiddels 164 mensen tewerkstelt. Het is de marktleider in Brazilië op vlak van gemetalliseerd papier, karton en film. Een mooie aanvulling dus op de producten die AR Metallizing maakt in Genk en Italië. De familie Málaga blijft het bedrijf aansturen, zodat er in feite niet zo veel verandert.

AR metallizing LabelBart Devos, CEO van AR Metallizing is enthousiast over de opportuniteiten die door deze overname worden gecreëerd: “Met zijn perfecte ligging in de snelst groeiende biermarkt ter wereld, en door de continue technische innovaties, is Málaga Produtos Metalizados voor ons de perfecte partner om te blijven groeien. Samen zullen we ernaar streven om onze klanten in Latijns-Amerika de beste producten te bieden."

Zoals geweten maakt maakt AR Metallizing sinds deze zomer deel uit van de Japans beursgenoteerde multinational Nissha (lees artikel hier). Die betaalde 120 miljoen euro voor de overname van de Genkse drukkerij.