Nieuws Limburg Genks duo lijft (nog maar eens) houtverwerker in

Genks duo lijft (nog maar eens) houtverwerker in

Genks duo lijft (nog maar eens) houtverwerker in

De Palettencentrale, met vestigingen in Stabroek, Puurs en Diest, behoort voortaan tot de Foresco-groep uit Genk. Jan Ponnet en Cedric De Quinnemar krijgen er op deze manier 35 werknemers bij en breiden hun hegemonie over de sector van houten transport en verpakkingsproducten verder uit.

De Foresco Group voert al een hele tijd een agressieve overnamepolitiek waarbij interessante aanbieders van houten palletten, kisten en andere verpakkingsmaterialen zowel in België als Nederland worden overgenomen. De meest recente aanwinst is Palettencentrale, een bedrijf met 35 werknemers dat voornamelijk palletten sorteert en herstelt vanuit depots in Stabroek, Puurs en Diest. In 2021 realiseerde het bedrijf een omzet van 14 miljoen euro, dus zeker geen kleintje…

Voor Foresco betekent de overname dat de groepsomzet stijgt naar meer dan 350 miljoen euro. Daarmee is het Genkse bedrijf veruit het grootste in zijn soort in de Benelux. De niche van palletherstellingen voor hergebruik groeit in volume, en in dat opzicht is het inlijven van de Palettencentrale een strategische zet.

Arnoud Leën, tot voor kort eigenaar en zaakvoerder van Palettencentrale blijft aan boord gedurende een uitgebreide transitieperiode, om zo integratie in de Foresco Group te verzekeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.