De Sfeer Hamster KRC Genk Jo Brouns Wim Dries

Genks groeibedrijf trekt naar Spanje

Hamster Cleaning, een bedrijf uit Genk dat luchtkanalen reinigt, gaat een eigen vestiging openen in Spanje. Dat heeft zaakvoerder Seppe Thys aangekondigd bij de viering van het 10-jarig bestaan van Hamster.

Hamster Cleaning startte in april 2014, met als specialisatie het inspecteren en reinigen van luchtkanalen. “Die focus is vandaag nog exact dezelfde”, zegt Thys. “Bij nagenoeg al onze klanten werd vóór onze passage het standaardonderhoud van de luchtgroep en de filters uitgevoerd, maar de kanalen werden letterlijk en figuurlijk over het hoofd gezien. Wij benadrukken het belang daarvan.”

Een keuze die het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. “We hebben het voorbije decennium een mooie weg afgelegd en willen onze internationale groei voortzetten”, zegt zaakvoerder Seppe Thys. “Nadat er eerder al vestigingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Bulgarije werden geopend, wordt Spanje het volgende land in de groep. Voor die entiteit zal, net zoals in alle andere landen, een eigen manager worden aangesteld.”

Als alle medewerkers in de diverse divisies worden opgeteld, staat de teller van Hamster Cleaning nu op 50. Daarvan werken er 30 in België, vanuit de hoofdzetel in Genk, waar het verhaal 10 jaar geleden begon. Om dat te vieren werden donderdagavond 120 klanten en prominenten uitgenodigd in het stadion van KRC Genk. Seppe Thys en medevennoot Luc Vandeweyer overhandigden bij die gelegenheid een cheque van 5.000 euro aan De Sfeer uit Genk, een vzw die zich inzet voor wie dakloos, werkloos of eenzaam is.