Genks restaurant bottelt eigen gin

Al 10 jaar baat Vallina Nelles samen met haar moeder Mariane het gekende restaurant O Geros in Genk uit. De klanten proeven er niet alleen van de familiale kookkunsten, maar dienen ook als testpubliek voor de originele drankjes die Vallina er bereidt.

vallinas gin"Mixology, of het creëren van opmerkelijke drankjes, is altijd mijn grote passie geweest," vertelt Vallina. "De gasten van het restaurant geraakten stilaan meer geprikkeld door mijn eigenzinnige creaties, en begonnen spontaan te vragen naar de cocktail van de week of de nieuwste gin-infusie."

Dat leidde tot een bijzondere vondst. "Ik ging experimenteren met een infusie van de 'tranen van de Griekse mastiekboom' of de Maticha," legt Vallina uit. "De afgescheiden hars van de stam en takken van de mastiekboom zijn exclusief te verkrijgen op het Griekse eiland Chios en vormen een essentieel onderdeel van wat nu de Vallina’s Gin is geworden."

De nieuwe gin viel direct in de smaak bij de klanten O Geros. "Voor mij het startschot om de Vallina's Gin professioneel te gaan bottelen," aldus de restaurantuitbaatster. "We gaan nu de eerste 140 flessen exclusief op de markt brengen, en kijken uit naar de tweede batch, die hopelijk snel zal volgen."