Medimundi_MediMundi_Masks_HR-1-1-scaled-1

Genkse CEO leidt productie van mondmaskers

David Germis, de Genkenaar die mee aan het hoofd staat van speelkaartenproducent Cartamundi, heeft er een nieuwe uitdaging bij. Hij wordt CEO van Medimundi, een spin-off die per week minstens 100.000 mondmaskers gaat produceren.

David Germis (51) begon zijn carrière bij Sylvania Lightning en was tot 2011 algemeen directeur bij Pregis in Wellen. Daarna verhuisde hij naar ArcelorMittal, om vervolgens bij Cartamundi in Turnhout te belanden. Daar is hij nu Executive Vice President Europe. Cartamundi is wereldmarktleider in de productie van speelkaarten en maakt ook heel wat gekende speldozen en borden, zoals Risk en Monopoly.

Voor een bijzondere opdracht gaat Cartamundi nu in zee met de Universiteit Antwerpen en machinebouwer Cloostermans. Ze richten met een startkapitaal van 3,5 miljoen een nieuw bedrijf op, Medimundi genaamd. Daarmee gaan ze mondmaskers van de types FFP2 en FFP3 produceren. Op termijn zouden er minstens 100.000 mondmaskers per week van de band moeten rollen.

“Als je dit een jaar geleden had gezegd, had ik je gek verklaard", aldus de Genkse topman, die CEO wordt van Medimundi. "Maar het is zeker geen onverantwoord avontuur", zo laat hij optekenen in Het Nieuwsblad. "Net aan dit soort maskers is vandaag een groot tekort in de zorgsector omdat ze een hoge bescherming bieden. Onze maskers zullen gecertificeerde Europese kwaliteitslabels dragen, en dat is een norm waaraan momenteel minder dan 20% van de geïmporteerde mondmaskers voldoet.”