Nieuws Limburg Genkse fabriek speelt in op nieuwe verplichting

Genkse fabriek speelt in op nieuwe verplichting

Genkse fabriek speelt in op nieuwe verplichting

IlloCare, de Genkse producent van chirurgische mondmaskers, past de productielijnen aan om meer exemplaren voor kinderen te maken. Daarmee speelt het bedrijf in op de nieuwe verplichting om maskers in scholen te dragen vanaf het vijfde leerjaar.

De mondmaskerplicht invoeren voor kinderen vanaf het 5e leerjaar is niet evident, omdat de mondmaskers die vandaag voor volwassenen beschikbaar zijn, vaak niet passen voor kinderen. IlloCare, de afdeling van het Genkse bedrijf Illochroma, die onlangs een volwaardige productie-eenheid heeft opgezet, wil met maatwerk een oplossing voorzien. “De kleinere pasvorm en de aangepaste elastieken garanderen hetzelfde, hoge protectieniveau als de versie voor volwassenen”, zo klinkt het bij IlloCare. “De speelse prints en kleuren maken het letterlijk en figuurlijk ‘draaglijk’ voor de jonge garde.”

IlloCare werd intussen al gecontacteerd door een aantal scholen, apothekers en groothandels in medisch materiaal, die op korte termijn een passende oplossing voorhanden willen hebben. “Onze machines in Genk, die een capaciteit hebben van 100 miljoen stuks per jaar, werden alvast afgesteld om een grotere verhouding van de kindermaten te kunnen produceren en bliksemsnel te leveren. Op deze manier helpen we alle doelgroepen om te voldoen aan de nieuwe wettelijke verplichtingen en dragen we actief een steentje bij om het virus te verslaan.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Pelt
Pelt

Koeweit koopt mamazalf uit Pelt

Self, een bedrijf uit Pelt dat natuurlijke verzorgingsproducten maakt, heeft een eerste bestelling uit het Midden-Oosten ontvangen. Zaakvoerder Isabelle Ulenaers… Lees meer

Dossier
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.