Nieuws Limburg Genkse gigant geeft graag geschenken

Genkse gigant geeft graag geschenken

Genkse gigant geeft graag geschenken

DSM Genk Engineering Materials zal vanaf april onderdeel worden van een nieuwe joint venture met het Duitse chemieconcern Lanxess. Dat is een gevolg van de strategische koerswijziging bij moederbedrijf DSM, dat bepaalde afdelingen wil afstoten. De Genkse fabriek krijgt dus een nieuwe toekomst, en die moet nauw verbonden zijn met de lokale maatschappij, zo vindt de bedrijfsleiding. Er worden alvast inspanningen gedaan om sociale doelen, zoals het project Is Broodnodig van Cees de Boer en Marijke Lambrigts, maximaal te ondersteunen.

DSM Engineering Materials, producent van hoogwaardige kunststoffen voor de automobiel- en elektronicasector, zit in een transitiefase. De Nederlandse moedermaatschappij heeft ruim een jaar geleden besloten om zijn strategische koers te wijzigen en zich volledig te concentreren op toelevering aan sectoren als gezondheid en voeding. Dat houdt in dat een nieuwe eigenaar werd gezocht voor de materialenbusiness, waartoe DSM Genk behoort. Er is intussen een oplossing gevonden voor de continuïteit van de Limburgse onderneming: ze zal onderdeel worden van een nieuw op te richten joint venture, samen met de divisie High Performance Materials van Lanxess.

“Het nieuwe bedrijf zal één van de toonaangevende leveranciers zijn voor aantrekkelijke en groeiende segmenten, zoals de automobiel, elektronica en consumentengoederen”, zegt Ruud Jacobs, Site Manager van DSM Genk. “De onderdelen van beide bedrijven die worden samengevoegd zijn erg complementair, zowel wat betreft de regionale voetafdruk als productaanbod. Ze brengen tevens een hele reeks van innovaties mee die in de pijplijn zitten. Hierdoor wordt er een sterke basis gelegd voor duurzame groei op lange termijn.” De verwachting is dat de nieuwe joint venture begin van april van start zal gaan.

Is Broodnodig
Intussen werkt DSM Genk verder aan de lokale verankering. Dat gebeurt niet alleen binnen de bedrijfsmuren, maar ook daarbuiten. “Wij hebben een maatschappelijke rol te vervullen, een opdracht die we al jaren heel ernstig nemen”, aldus nog Ruud Jacobs. “Zo hebben wij tijdens de Covid-periode het verplegend personeel van het ZOL ondersteund, hebben we de lokale Genkse vzw Zonder Honger naar Bed financieel bijgestaan, en hebben we kansarme kinderen van Ons Kinderhuis een fijne Kerst bezorgd. Dit jaar steunen we de vzw Is Broodnodig, die in 16 Limburgse scholen ervoor zorgt dat kinderen niet met een lege brooddoos tijdens de lunch zitten. Deze donatie (van maar liefst 10.000 euro) reflecteert het sociale engagement van onze medewerkers, die op verschillende manieren bijdragen door ofwel het budget voor hun jaarlijks teamuitje of het traditioneel kerstpakket te schenken aan het gekozen goede doel.”

De vzw Is Broodnodig is overigens opgericht door Cees de Boer (De Boer Tenten) en Marijke Lambrigts (ex Belisia) die het project hebben opgestart na de vaststelling dat er ook in eigen regio heel wat kinderarmoede leeft. Met hun vzw willen ze bijdragen aan het invullen van één van de primaire behoeftes voor elk kind: eten. DSM Genk zet er alvast mee de schouders onder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.