Genkse KMO’s willen 400 nieuwe jobs creëren

Een 10-tal KMO’s zijn vastberaden om vlak tegenover Ford Genk een leegstaand bedrijfspand om te vormen tot een modern bedrijvencentrum met 17.000 m2 magazijnruimte. De investering van 10 miljoen euro moet op termijn zo’n 400 jobs opleveren.

“Er zijn 3 factoren die meespelen in deze beslissing,” zeggen Jo Beuls van Plazza Group (foto boven) en Luc Vandeweyer van AC bvba (foto onder), 2 van de firma’s die meedoen. “Ten eerste heb je de nakende sluiting van Ford Genk, waardoor nieuwe initiatieven meer dan welkom zijn. Verder heb je de nood van vele Genkse KMO’s om flexibel uit te breiden. En tot slot staat het gebouw van het destijds failliet verklaarde Cavale, vlak tegenover de autofabriek, al meer dan 3 jaar leeg. Leg die 3 gegevens samen, en je komt tot ons project.”

Jo Beuls 2Onder de naam Sharepoint Genk Zuid, willen de KMO’s de leegstaande gebouwen omvormen tot een modern bedrijvencomplex, waarin ze elk de ruimte en flexibiliteit hebben om hun groeiplannen gestalte te geven. “Het is daarbij de bedoeling om te besparen op gemeenschappelijke kosten, zoals voor het onthaal, de beveiliging of de magazijnier,” aldus nog Beuls en Vandeweyer. “Maar ook om inhoudelijk te gaan samenwerken en op elkaars diensten een beroep te doen.”

luc vandeweyerDe totale investeringskost voor de aankoop, afwerking en inrichting van het gebouw, wordt geraamd op 10 miljoen euro. De stichtende leden stellen vandaag samen zo’n 50 mensen tewerk. “We mikken op langere termijn elk op een vertienvoudiging, zodat we minstens 400 nieuwe banen zullen creëren. Daar gaan we voor.”

De Genkse burgemeester Wim Dries juicht de plannen toe: “In de eerste plaats ben ik blij dat er beweging komt in het dossier van dit gebouw, dat dringend een herbestemming nodig heeft. Ten tweede is het uitstekend dat ambitieuze, lokale KMO’s hier de schouders willen onder zetten en zich zo willen verankeren in deze regio.”