_MG_8266

Genkse sambuca kan Product van het Jaar worden

Als Genkenaar weet ondernemer Vincenzo Bongiorno wat 'het zwarte goud' in de streek betekent. Het inspireerde de likeurmaker om een specialiteit te fabriceren die dezelfde connotatie meekrijgt: zwarte sambuca. Zijn unieke SamNera is zelfs genomineerd als Beste Product van het Jaar, en dit amper 12 maanden nadat zijn andere creatie, de limoncello, met de hoofdprijs aan de haal ging.

Zijn vaderland eren met traditionele producten: dat is wat Vincenzo Bongiorno uit Genk doet. Daarvoor experimenteert hij met authentieke smaken uit de
Italiaanse keuken. Met succes, want een jaar nadat zijn limoncello werd verkozen tot Beste Product van het jaar 2020-2021, heeft zijn volgende destillaat een nominatie voor de nieuwe editie te pakken.

De SamNera is een unieke zwarte sambuca met een volle anijssmaak. De inspiratie hiervoor haalde Bongiorno uit zijn liefde voor zwarte drop. Volgens hem ‘het zwarte goud’, net zoals de steenkool destijds door de Genkse bevolking werd omschreven. De etiketten van de dranken die het bedrijf maakt, dragen niet voor niets afbeeldingen van de steenkoolmijn van Winterslag, een Italiaanse kerk en de directeurswoning van de mijn in Zwartberg.

Nog tot 27 mei kan het grote publiek een stem uitbrengen voor Beste Product van het Jaar. Je moet dan even kijken in de categorie Wijn & Likeur. Nu goed, het risico dat de SamNera het niet haalt, is vrij klein, want de enige concurrent is een fles wijn van Albert Heijn…