georges veldman

Georges Veldeman verlaat de tent

Bij Veldeman, de Breese fabrikant van tenten en zeilstructuren, werd een management buy-out, geleid door CEO Andy Moors en zijn managementteam, succesvol afgerond. Investeringsmaatschappij Creafund en stichter Georges Veldeman stappen uit het bedrijf.

“Sinds 2004 zijn we partner van Veldeman en de stichter Georges Veldeman", zegt Johan Heirbrandt, bestuurder van Creafund CVA. "In die periode zijn we erin geslaagd om de firma verder te professionaliseren. Zo werden bekwame managers aangetrokken die, samen met het bestaande management, het bedrijf uitgebouwd hebben tot een gerenommeerde speler in de sector van de tijdelijke en (semi-)permanente zeilstructuren.”

CEO Andy Moors nu de sterke man: “We hebben van de aandeelhouders de afgelopen jaren de ruimte gekregen om te ondernemen. Samen met het management en onze medewerkers hebben wij een stabiel bedrijf op de kaart gezet dat 25 miljoen (geconsolideerde) omzet realiseert met ebitda-percentages boven de 10%. Intussen is het bedrijf ook nagenoeg schuldenvrij. De groep is uitgebouwd tot een internationale speler met activiteiten in meer dan 45 landen. Via deze management buy-out zullen we in de mogelijkheid zijn om onze uitgestippelde strategie verder te zetten en de continuïteit van het bedrijf voor onze klanten, leveranciers en medewerkers te verzekeren.”

Oprichter Georges Veldeman geeft de fakkel dus door: “Ik heb 47 jaar met hart en ziel geleefd voor dit bedrijf en ben zeer verheugd dat de continuïteit en verdere groei gewaarborgd zijn door een team waar ik het volste vertrouwen in heb. Voor mij is het een logische stap om mijn bedrijf over te laten aan het ervaren en goed functionerend managementteam en zo ook de lokale verankering te kunnen verzekeren. Het was een boeiende periode om het bedrijf te zien uitgroeien van lokale speler tot internationaal topbedrijf.”