Nieuws Limburg Gezocht: 12 bedrijven die willen doorbreken

Gezocht: 12 bedrijven die willen doorbreken

Gezocht: 12 bedrijven die willen doorbreken

Hoe zet je als start-up met groei-ambities je financiële middelen zo efficiënt mogelijk in? Het is een grote uitdaging voor elke founder. Daarom lanceren LRM en Limburg Startup het Doorbraakprogramma. Het is een traject van 7 sessies waarbij ervaren tech-ondernemers hun ervaring en kennis delen over o.a intern en extern schalen, governance en founder stress.

“Met ons doorbraakprogramma helpen we start-ups die net een eerste kapitaalronde achter de rug hebben”, vertelt Marc Beenders, Corporate Community Manager bij LRM. “In zeven verschillende sessies komen experten en succesvolle ondernemers aan het woord. Ze delen hun ervaringen en reiken een kader aan om het kapitaal van je bedrijf efficiënt te besteden. En dat is uiterst belangrijk, want hoe beter je middelen inzet, hoe sneller je start-up kan groeien. Om succesvol te zijn komt het erop aan om zo rap mogelijk de optimale salesstrategie te implementeren en een sterk team te bouwen én te houden. Zo win je tijd en kan je verder geraken met de opgehaalde middelen.”

Daarnaast kunnen de deelnemende start-ups ook veel bijleren van elkaar vindt Marc Beenders (foto). “Bedrijven die in dezelfde fase zitten hebben veel aan elkaar. Ze kunnen onderling ervaringen uitwisselen, ideeën delen en leren van elkaars fouten. Dat heeft een grote impact die je niet mag onderschatten.”

Sr. Investment Manager van LRM, Koen Walbers, voegt nog een belangrijke succesfactor toe. “We gaan in dit programma ook focussen op soft skills en stilstaan bij thema’s zoals ‘founder stress’. Ruim één op de drie start-up founders heeft bijna elke dag stress. De druk ligt hoog en er is veel angst om teleur te stellen of te falen. Het is belangrijk om onze founders te wapenen tegen een te hoge werkdruk.”

Er worden tegelijkertijd 2 edities gelanceerd: voor tech-startups en voor health-tech startups. Meer info en inschrijvingen via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.