Nieuws Limburg Gezocht: ondernemer die unieke decoratie zoekt…

Gezocht: ondernemer die unieke decoratie zoekt…

(Foto: BB)

Gezocht: ondernemer die unieke decoratie zoekt…

Ondernemer Paul Kieszkowski van tuincentrum ’t Bloemenhofke in Niel-bij-As lanceert een warme oproep naar andere bedrijfsleiders. Hij veilt een unieke Japanse esdoorn en schenkt de opbrengst aan Kleine Prins, de vzw van collega-ondernemer en KRC Genk-voorzitter Peter Croonen. Boomlang als Paul Onuachu, een rasta-kruin als Theo Bongonda en even Japans als Junya Ito… wie wil daar nu niet mee pronken?

Het was in 1996 toen Paul en zijn echtgenote Josette een mooie, rode Japanse esdoorn (in een pot) kochten in Italië. De boom werd al die jaren vertroeteld en het ondernemende echtpaar geraakte er erg aan gehecht. “Hij gaf mijn vrouwke en mij altijd veel steun en kracht in moeilijke tijden”, zegt Paul. “Diverse keren hebben we een bod van tienduizenden euro geweigerd.” De esdoorn is intussen tachtig jaar oud, vier meter hoog en vijf meter breed. “Nadat mijn vrouw vier jaar geleden aan kanker is overleden, heb ik nu beslist om de boom toch per opbod te verkopen en de opbrengst te schenken aan een goed doel dat kankerpatiënten helpt.”

Daarbij is de keuze gevallen op Kleine Prins, een vzw die in 1974 werd opgericht naar aanleiding van het overlijden van Steven Croonen, het toen 9 jaar oude broertje van Peter Croonen. De vzw zet zich in voor de ondersteuning van kinderen met kanker en hun gezin. Meer dan 160 families in Limburg genieten momenteel steun van de vereniging. Als volgende project wil de vereniging een vakantiecentrum openen waar de getroffen gezinnen in alle rust en sereniteit de miserie even aan de kant kunnen schuiven.

De hoogste bieder mag de (verplaatsbare) boom op zijn dakterras, binnentuin of in de inkomhal plaatsen. Een pronkstuk met niet alleen een grote emotionele, maar ook financiële waarde. Een bod doen kan vanaf 25.000 euro via deze link. Net zoals Helmut Lotti en Thibaut Courtois, de peters van het project, raden wij deze investering warm aan!

(Hieronder ziet u nog een filmpje van TV Limburg over dit project)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.