Nieuws Limburg Gezocht: straffe madam die als voorbeeld kan dienen

Gezocht: straffe madam die als voorbeeld kan dienen

Hilde Peerlings

Gezocht: straffe madam die als voorbeeld kan dienen

Wie is de vrouwelijke ondernemer die vorig jaar een positieve impact heeft gehad het ondernemerschap en die anderen heeft geïnspireerd en gemotiveerd om er elke dag opnieuw in te vliegen? Die dame mag zich melden bij Unizo Limburg als kandidaat voor de 17e Livia Award. Nieuw is dat er ook wordt gezocht naar jong geweld: een vrouw van maximaal 35 jaar die als voorbeeld van een geslaagde start-up kan dienen.

Al sinds 2004 reikt Unizo Limburg de Livia Award uit. Met winnaressen zoals Marion Van Zon, Nicole Reyskens, Hilde Rutten, Kim Vaessen of Karine Valy, om maar enkele voorbeelden te noemen, is er ondertussen al een zeer straffe eregalerij van deze prijs voorhanden. “En wie weet ben of ken jij wel de winnares van dit jaar”, vraagt juryvoorzitter Hilde Peerlings (foto) zich af. “De belangrijkste voorwaarden? Wel, we zoeken naar een vrouwelijke Limburgse ondernemer in hoofdberoep, wiens bedrijf in Limburg gevestigd is en maximaal 50 FTE’s telt. Het moet bovendien iemand zijn die kan fungeren als inspirerend boegbeeld voor anderen. Een echt rolmodel.”

Een onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen op elementen als: dagelijkse leiding, creativiteit, bedrijfsactiviteit, tewerkstelling, personeelscompetentie en diversiteitsbeleid, financiële situatie, communicatie, klantgerichtheid, innoverende acties, efficiënt energiegebruik en milieubeleid. “De winnares wordt op 23 september bekendgemaakt tijdens een spectaculaire show met enkele bekende keynoyte sprekers in Hangar58”, zegt Ann Draye, voorzitter van Unizo Livia. “Om kandidates voor te dragen of jezelf kandidaat te stellen, stuur je best een mailtje naar wendy.vandeput@unizo.be. Elke kandidate ontvangt vervolgens een dossier, dat uiterlijk tegen 15 juli middernacht ingediend moet zijn.”

Jong Geweld
Voor het eerst gaat Unizo Livia ook op zoek naar een beloftevolle vrouwelijke ondernemer. De uitverkorene mag zich de titel van Livia Jong Geweld toeëigenen. “Hierbij richten we ons tot Limburgse ondernemers van 35 jaar of jonger, die maximum 3 jaar geleden opstartten”, aldus nog Ann Draye. “Ook hier is het belangrijk dat de onderneemster in kwestie voltijds zelfstandige is en de dagelijkse leiding voor de volle 100% in handen heeft.” Ook voor deze prijs zijn nominaties welkom op hetzelfde e-mailadres. De lijnen zijn open!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.