Gezocht: uitbaters voor 3 toffe retailconcepten

In de Tongerse binnenstad openen binnenkort drie creatieve winkels: een tintelend wol- en naaiatelier, een authentieke barbier en een energierijke fruit- en groentewinkel. Alle ingrediënten om er een succesvolle business van te maken, liggen klaar. Slechts één ding ontbreekt nog: een gemotiveerde uitbater. Via de wedstrijd Grijp je Kans gaat het stadsbestuur van Tongeren (ism diverse partners) op zoek naar de ideale kandidaat-ondernemers.

barbiershop grijp je kans“We willen Tongeren op de kaart zetten als ondernemende stad, ook in economisch minder gunstige tijden," zegt burgemeester Patrick Dewael. "De voorbije jaren wisten we met de actie ‘Win je Winkel’ nieuwe, jonge en ondernemende starters aan te trekken. Dit jaar pakken we uit met een nieuwe formule. Met 'Grijp je Kans' gaan we op zoek naar dynamische ondernemers en zelfstandigen die hun droom waar willen maken in onze stad."

En dit in een omlijnd concept, dat een antwoord biedt op de lacunes in het huidige handelsaanbod. "Mogelijke panden zijn in kaart gebracht en de diverse partners hebben hun concreet engagement gegeven voor een breed pakket aan ondersteuning," zegt schepen van Economie, Guy Schiepers. De winnaars krijgen onder meer één jaar gratis huur, startersbegeleiding door KBC en Voka Limburg, ondersteuning door Syntra Limburg en PXL, een inrichtingsbudget van maximaal 20.000 euro, communicatie- en promotieondersteuning door Stad Tongeren en publiciteit in Het Belang Van Limburg.

Wie de wedstrijd wint, mag ook rekenen op heel specifieke steun van leveranciers, zoals Pascy (voor de fruit- en groentewinkel), Mado (voor kappersbenodigdheden) en Singer Belgium (voor het naai-atelier).

Wie wil meedoen, vindt alle info op deze site.