FIT_Publi15_Afbeelding

Gezocht: Vlaamse topexporteurs

Ondanks verstoringen in de logistieke ketens, aanvoertekorten en stijgende grondstofprijzen kwam de Vlaamse export sterker dan ooit uit de coronacrisis. En dat is iets om best trots op te zijn. Piekten ook jouw uitvoercijfers, veroverde je nieuwe markten of draaide je exportmotor weer gesmeerd na de coronadip? Dan is het misschien wel dé kans om u in te schrijven voor de Leeuw van de Export. Dat kan nog tot dinsdag 31 mei.

Vorig jaar kwamen Sylva uit Lievegem, het Gentse Molecubes en Locinox uit Waregem als winnaars uit de bus, maar onder andere ook DEME, Duvel Moortgat en Klingele Chocolade staan reeds in de hall of fame.

“Elke Vlaamse exporteur zou zich eigenlijk een keer kandidaat moeten stellen voor de Leeuw van de Export. Al was het maar voor de grondige denkoefening rond je exportstrategie”, getuigt commercieel directeur van Sylva Geert Caignau. “Wij hebben ongelooflijk veel bijgeleerd over onze sterktes en zwaktes. Het wedstrijddossier blijft ook de komende jaren onze leidraad.”

“De media-aandacht was immens. Want eerlijk: op het eerste gezicht lijken sloten en hekwerk niet echt sexy, maar door de award luisterden velen nu wél met gespitste oren naar ons verhaal”, aldus Mik Emmerechts, ceo van Locinox.

Een sterk wedstrijddossier

Overtuigd van je deelname? Dan is het natuurlijk nog zaak om een sterk wedstrijddossier in te dienen. Deze tips helpen daarbij:

  • KISS: keep it short and simple. Vermijd vakjargon en technische termen, maar zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je bedrijf, producten of diensten.
  • Staven: houd het niet bij mooie woorden, maar gebruik ook harde cijfers om het exportverhaal kracht bij te zetten.
  • Rapporteren: de jury focust dan wel op de exportresultaten in 2021, maar ook de aanloop naar die sterke resultaten interesseren hen. Hetzelfde geldt voor de verdere internationale ambities en doelstellingen.
  • Vlaamse verankering: je geeft een gezicht aan Vlaanderen in het buitenland, dus verwerk ook de meerwaarde van je bedrijf voor onze regio.

Inschrijven maar!

Meedingen naar de felbegeerde award van Leeuw van de Export? Dan kan je je inschrijven via deze website. Dat kan nog tot dinsdag 31 mei.

Op 13 juni weet je of je genomineerd bent. In de zomer worden opnames voor een promovideo gepland waarin je je bedrijf en exportresultaten presenteert. Tot begin september heb je tijd om het dossier en presentatie te finaliseren want op 7 september mag je alles voorstellen aan een vakjury. Op 14 september kennen we de winnaars.

 

Flanders Investment & Trade (FIT) is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen.