Nieuws Limburg Gheys haalt 50.000 camions van E313

Gheys haalt 50.000 camions van E313

Gheys haalt 50.000 camions van E313

Transport- en logistiek bedrijf Gheys heeft in Beringen een nieuwe terminal voor containers officieel in gebruik genomen. De doorvoerhaven heeft een capaciteit van 50.000 containers die via het Albertkanaal in Limburg toekomen en vertrekken. Het betekent een reductie van evenveel vrachtwagenritten op de E313.

Gheys heeft in het industriegebied Ravenshout in Beringen een logistieke site van meer dan 50 hectare. Daarvan wordt nu 20.000 m2 gebruikt voor de containerterminal naast het kanaal. Het gebruiksrecht van de terminal is toegekend aan BCTN, dat in opdracht van Gheys de containers zal laden en lossen. Er zullen dagelijks twee duwbakken operationeel zijn voor verbindingen naar de havens van Antwerpen, Zeebrugge en Rotterdam.

De nieuwe containerterminal laat toe de ‘last mile’ over de weg te schrappen. “In het verleden werden de containers nog vanuit onze terminal in Meerhout vervoerd, waardoor we een traject van 18 km over de weg moesten afleggen”, zegt Ronny Joos, CEO van Gheys. “Met deze nieuwe terminal in Beringen willen we zowel op vlak van milieu, veiligheid, verkeerscongestie en efficiëntie.”

Gheys rekent erop dat de nieuwe site veel nieuwe goederenstromen zal aantrekken. “Dat zal de economie en de tewerkstelling in de regio ten goede komen. Daar zijn best fier op”, besluit Ronny Joos.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.